cas jansen bio header

biografie

Cas Jansen (24-06-1977) is vanaf zijn twaalfde jaar al bezig met acteren. Het begon in jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam waar hij in verschillende theaterproducties speelde. Door de opleiding van de jeugdtheaterschool vier jaar te volgen werd zijn gedrevenheid groter.

Na de middelbare school was hij vast besloten acteur te worden. De plannen om door te stromen naar de toneelschool werden verstoord door een rol in de jongeren serie Fort Alpha. Hierna vertolkte hij twee jaar de rol van Julian Verduyn in Nederlands bekendste soap serie Goede tijden slechte tijden. Zijn aandacht werd getrokken door film acteren, waarop hij besloot te stoppen met GTST en zich geheel te gaan richten op film en met succes. Direct speelde hij de hoofdrol in de alom geprezen speelfilm Lek. Het was prettig samenwerken met regisseur Jean van de Velde, die hem vervolgens vroeg voor zijn comedyserie All Stars, waar Cas zich drie seizoenen kon uitleven als verdwaasde hippie Nemo.

Na de politieserie Luifel en Luifel, was hij weer terug in de bioscoop met rollen in films als Volle maan, de Dominee en de actie comedy Vet Hard.

Na een paar jaar niet op toneel te hebben gestaan, keert hij in 2005 terug in het theater. Onder regie van Marcus Azzini speelt hij samen met Tygo Gernandt de succes voorstelling Tape. Een jaar later krijgt dit succes een vervolg door weer met Azzini een stuk uit te brengen; Sexual perversity.

Tevens is hij de jaren 2005 t/m 2008 de hoofdrolspeler geweest in de AVRO drama serie Spoorloos verdwenen.

Hierna stort hij zich in 2009 op de opnames van de bioscoopfilm De hel van '63, over de zwaarste Elfstedentocht uit haar bestaan. In 2011 volgt de vervolgfilm van All Stars, namelijk All Stars 2: Old Stars. Tijdens het filmen is hij druk bezig zijn horizon te verbreden door HBO bedrijfskunde te studeren. Inmiddels is Cas alweer in alle drie de Mees Kees films te zien. De combinatie van een toneelproductie met filmen ziet hij als ideale manier om zich als acteur te ontwikkelen en te inspireren. 

Dat blijkt te werken want in de afgelopen jaren speelde hij in serie's als 'De meiden van de Herengracht', 'De 12 van Oldenheim' en de kinder hitserie 'de Kameleon'.  

Terwijl hij ondertussen als Edward Snowden in het theater te zien was. 

Sinds 2015 is Cas naast acteren aan het ondernemen met drie vrienden. In drie jaar tijd hebben ze twee grote horecazaken geopend in het centrum van Amsterdam.

Naast acteren is Cas ook mede eigenaar van restaurant  Venster 33   en biercafe  Taproom , beide in Amsterdam.