Cas Jansen

Cas Jansen is vanaf zijn twaalfde jaar al bezig met acteren. De plannen om te starten op de toneelschool werden verstoord door een rol in de jongerenserie Fort Alpha. Hierna vertolkte hij twee jaar de rol van Julian Verduyn in Nederlands bekendste soap serie Goede Tijden Slechte Tijden. Zijn aandacht werd getrokken door film acteren, waarop hij besloot te stoppen met GTST om zich geheel te gaan richten op film, en met succes.

Direct speelde hij de hoofdrol in de alom geprezen speelfilm Lek en vervolgens in de comedyserie All Stars (beide onder regie van Jean van de Velde), waar Cas zich drie seizoenen kon uitleven als verdwaasde hippie Nemo. Na de politieserie Luifel en Luifel, was hij weer terug in de bioscoop met rollen in films als Volle Maan, De Dominee en de actie comedy Vet Hard.

In 2005 keerde hij terug in het theater. Onder regie van Marcus Azzini speelde hij samen met Tygo Gernandt de succesvoorstelling Tape. Een jaar later kreeg dit succes een vervolg door weer met Azzini een stuk uit te brengen: Sexual Perversity.

Cas speelde in de jaren 2005 t/m 2008 de hoofdrol in de AVRO drama serie Spoorloos Verdwenen. Hierna stortte hij zich in 2009 op de opnames van de bioscoopfilm De Hel van ’63, over de zwaarste Elfstedentocht uit de geschiedenis. In 2011 speelde Cas in de vervolgfilm van de All Stars film, Old Stars. In 2012 speelde hij in de succesvolle familiefilm Mees Kees, gevolgd door Mees Kees op Kamp (2013) en Mees Kees op de Planken (2014).

In het voorjaar van 2013 was Cas te zien in het toneelstuk Terug Naar de Kust. Ook speelde hij in de speelfilms Leve Boerenliefde (2013), Stuk! (2014) en Wiplala (2014). In 2015 had Cas een vaste bijrol in de Net5-serie Meiden van de Herengracht. Tevens speelde hij de titelrol in het toneelstuk Snowden onder regie van Dick van den Heuvel. In 2018 was Cas te bewonderen in de serie De 12 van Oldenheim, geregisseerd door Anne van der Linden en Remy van Heugten.

Cas is tevens regelmatig te horen als voice-over. Van 2009 tot 2017 was Cas de vaste stem van tv-zender Veronica. In 2018 speelde Cas de rol van Gerben Zonderland in Kameleon De Serie van Steven de Jong. In 2019 speelde Cas diverse rollen (Prins Bernhard, Marco Borsato) in de komische serie Drunk History van Comedy Central. Ook nam hij rollen op voor de kerstserie Remy & Juliat en de kinderserie Dropje.

Eind 2019 maakte Cas zijn rentree in GTST als het vaste personage Julian Verduyn. In 2020 was Cas te zien in de kerst-serie Rudy’s Grote Kerstshow. In 2021 zal Cas terugkeren in de rol van Gerben Zonderland in een filmversie van de welbekende serie De Kameleon.

Cas is ook actief als horeca-ondernemer. Zo is hij mede-eigenaar van het Amsterdamse etablissement Venster33.